Pazartesi, Haziran 10, 2013

Padişah taktiği

Osmanlı döneminde Padişahların halk arasında neler dönüyor, gidişat nasıl, insanlar neler düşünüyor vs. bunları öğrenme amaçlı kullandıkları bir yöntem de tedbili kıyafet gezmekti. Tahimn ediyorum bu çokça bilinen birşey. Şimdiki padişeyh böyle yapmıyor. Neler olup bittiğini, neler olduğunu dolaylı olarak ve tahminen çarpıtılmış şekilde başkalarından öğreniyor. Parkta neler oluyor, insanların aslında derdi nedir... bunları öğrenmemiş oluyor. Biri bu adamcağızı uyarsın. Allah rızası için bilgilendirsin diyeceğim. Çok iyimser ve safça olacak.
Tabi bir de diğer olasılık var. Bu olasılığa göre şahsiyet neler olduğunu bilmekle birlikte kendi tebasını gaza getirmek için bilmezlikten geliyor. Bu olasılık daha yüksek ancak bence başka bir anlama da geliyor. Ülkeyi yöneten sağduyu değil sadece zedelenmiş, ancak aslında fazlasıyla şişik bir ego.
Bu ego aldığı zararı öyle telafi etmeye çalışıyor ki inatlaşıp duruyor, gerçekleri çarpıtıyor, kendini kurtarmak için bolca yansıtma yapıyor. Tehdit ediyor, yandaşlarını kışkırtıyor. Bütün suçu CHP'ye mal ediyor.

Bilesin diye söylüyorum canım, bizim CHP ile bir ilgimiz yok. Kılıçdaroğlu özünde iyi bir insan ama çözüm değil. Sen ise iyi bir insan bile değilsin.
Daha ne diyim ki!

Hiç yorum yok: